Voordelen opleiding

Baangarantie

Bij de leer-werktrajecten van de TOF ben je twee tot vier jaar verzekerd van werk, maar ook daarna is de kans op een baan groot. Je weet veel, hebt de vaardigheden onder de knie en beschikt over de benodigde papieren. Tevens is het mogelijk om tijdens jouw opleiding bij meerdere bedrijven ervaring op te doen.

Leerbedrijf

Naast dat wij jouw werkgever zijn, nemen wij jou ook een hoop werk uit handen. Zo zorgen wij ervoor dat jij aan het werk kunt bij een geschikt bouwbedrijf die bij jou past. Wij ondersteunen jou bij examens en zorgen ervoor dat jij de juiste begeleiding krijgt op de bouw én op school. Dit doen wij door een geschoolde leermeester aan jou toe te wijzen en er op toe te zien dat deze jou helpt, ondersteund en samen met ons er voor wil zorgen dat jij een echte vakman wordt. Daarnaast komen wij regelmatig bij jou langs op de bouw en op school.

Diploma garantie

Gedurende jouw opleiding kan het voorkomen dat jij een praktijkexamen niet kunt doen op de bouw omdat dit niet in het huidige project voorkomt of omdat jouw leerbedrijf deze werkzaamheden niet uitvoert. Bij de TOF is er dan altijd een mogelijkheid om deze examens samen met de instructeur van het opleidingsbedrijf te doen in de werkplaats. Dit betekent dat jouw opleiding niet in gevaar komt op het moment dat jij één van de examens niet op de bouw kunt doen.

ROC

Naast dat jij je aanmeldt bij de TOF moet jij je ook aanmelden bij een ROC van jouw keuze. Met het ROC sluit jij een onderwijsovereenkomst. Dit wil zeggen dat de ROC van jouw keuze de vaktheorie verzorgd en uiteindelijk de diplomering verzorgd. Wij werken onder andere samen met het Deltion College in Zwolle, Hoornbeeck College in Kampen, ROC Friese Poort in Emmeloord en MBO College in Lelystad.

In samenwerking met het Deltion College en MBO College Lelystad bieden wij theorielessen aan op onze locaties in Genemuiden en Lelystad. Het voordeel hiervan is dat wij jou persoonlijke begeleiding kunnen bieden in een kleinschalige en prettige omgeving. Ook op het Hoornbeeck College en ROC Friese Poort zijn wij zeer regelmatig te vinden voor overleg met de docenten, om vragen te beantwoorden of zaken voor jou te regelen.

Veiligheid staat bij ons voorop!

Iedere werknemer krijgt van ons de mogelijkheid om kosteloos het VCA basis diploma te halen. Ook ontvangt iedere werknemer van ons een compleet kledingpakket, veiligheidsschoenen en een veiligheidspakket. Daarnaast krijg je voordat je de bouw opgaat een gereedschapspakket.


Onze leden