Hoe werkt het?

Als leerling van de TOF zijn er drie plekken waar je de opleiding volgt: bij een ROC, bij de TOF én bij een bouwbedrijf.

AANMELDEN ROC

Om aan de slag te kunnen bij de TOF moet je ook ingeschreven zijn bij een Regionaal Opleidingscentrum (ROC). Heb je dit nog niet gedaan, dan kunnen wij je helpen met het maken van de juiste keuze. Bij het ROC volg je de vaktheorie van de opleiding. Verder is het ROC verantwoordelijk voor deelkwalificaties, beroepstaken, thema’s en certificaten. Ook het uiteindelijke – landelijk erkende – diploma krijg je van het ROC.

Als je kiest voor een BBL-opleiding, werk je vier dagen in de week bij een bouwbedrijf dat is aangesloten bij TOF. Je kunt zelf ook een bedrijf aandragen, of samen met ons bekijken welk bedrijf het beste bij jou past.
Als een bedrijf nog geen lid is van de TOF of nog geen erkenning heeft als leerbedrijf, dan gaan wij graag met het bedrijf is gesprek om de mogelijkheden voor erkenning en lidmaatschap te bekijken. Door onze samenwerking met het SBB kunnen wij vaak sneller en makkelijker een erkenning realiseren.

Aangemeld en nu?

Als jij je hebt aangemeld voor een opleiding, ontvang je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek. Bij dit gesprek is de begeleider van de TOF en soms ook een docent van het ROC aanwezig. De belangrijkste vraag tijdens dit gesprek is jouw motivatie voor de gekozen opleiding. Is iedereen tevreden? Dan nodigen we je uit voor de introductieweek in de werkplaats van de TOF.

Tijdens de introductieweek maak je kennis met de TOF en leren wij jou beter kennen. Daarnaast kunnen we beoordelen welke vaardigheden jij al hebt en waaraan nog gewerkt moet worden, voordat je bij een bouwbedrijf gaat werken. Ook krijg je in die week de VCA-cursus en staat de intredekeuring gepland.

De startdatum is, als het tussentijdse instroom betreft, afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden bij één van onze lidbedrijven.

Verder in de bouw

Gedurende je opleiding krijg je begeleiding van TOF. Als BBL-leerling krijg je een leer-arbeidsovereenkomst. Nadat je het diploma hebt gehaald, kun je vaak aan de slag bij het bedrijf waar je in opleiding was. Als je wilt doorstuderen, of bij een ander bedrijf aan de slag wilt, begeleiden we je graag.

Onze leden