Cursus:

Wet en Regelgeving Bouw

De cursus Wet en Regelgeving Bouw is gratis te volgen via onderstaande link:

Wet en Regelgeving Bouw

Waarom deze e-learning?

De bouw moet voldoen aan allerlei voorschriften. Als je in de bouw werkt, is het belangrijk te snappen waarvoor deze voorschriften er zijn. Als je de noodzaak van een voorschrift begrijpt, is het ook makkelijker zijn om je eraan te houden.

Deze gratis e-learning leert je meer over Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)-regelgeving en over de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB).

BENG-regelgeving
Door het terugdringen van het gebruik van fossiele energie en de klimaatverandering worden er specifieke eisen aan de bouw gesteld. Een woning wordt energiezuinig door de energiebehoefte van een huis terug te dringen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een goede luchtdichtheid van de gebouwschil, vloeren en dak. Dit vraagt om deskundige vakmensen, die snappen wat de gevolgen zijn van het niet goed toepassen van materialen.

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB)
Zodra je een huis koopt, wil je natuurlijk een huis waarvan je verzekerd bent dat het kwalitatief goed gebouwd is. Bewoners letten bijvoorbeeld meer op het energieverbruik, maar ook op brandveiligheid. De overheid wil toezicht en controle in de bouw, zodat bouwers zich aan de kwaliteitseisen houden. De wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) zorgt hiervoor.

 

Hoe ziet de e-learning Wet en Regelgeving Bouw eruit?

In totaal bestaat de cursus Wet en Regelgeving Bouw bestaat uit 7 modulen.

BENG-regelgeving
1. De BENG-eisen: uitleg van de regels rondom het bijna energieneutrale gebouw uitgelegd.
2. Gezonde woning: welke factoren bepalen een gezond leefklimaat in de woning?
3. Bouwfouten: Ton en Yasmine krijgen hun huis niet verwarmd en hebben last van geluid van de buren. Jij zoekt uit waar dit door komt.
4. Je gaat op stap met een uitvoerder op een bouwplaats. Hij legt uit waarop gelet wordt tijdens de bouw.

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen 
1. Inhoud WKB: uitleg van de inhoud en het doel van de wet
2. Borgingsplan: iedereen die betrokken is bij de bouw werkt mee aan het behalen van de doelen uit deze wet. Je leert over hoe er gecontroleerd wordt tijdens de bouw.
3. Het borgingsplan in de praktijk: op welke manier is het toezicht op de uitvoering van de wet geregeld? En wie zijn daarbij betrokken?

  • Duur

    7 modulen (e-learning)
  • Kosten

    gratis